De voorbereidingen

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 15:42

Nadat ik me had ingeschreven voor reis 1 van de opleiding tot Outdoor Coach kreeg ik al snel een mail met een opdracht. Schrijf een brief aan jezelf van vier hoofdstukken: verleden, heden, toekomst en inzichten. De precieze opdracht laat ik verder even in het midden, maar het voelde als een uitgebreid verzoek tot zelfonderzoek. Wanneer de brief klaar was, volgde er een intake, waar ik mijn brief aan mezelf mocht voorlezen. Van daaruit zou er een uitgangspunt voor de coaching ontstaan. 

 

Enthousiast ging ik aan het schrijven. Ik hou van schrijven, dus had het gevoel dat dit niet een hele lastige opdracht was. Maar meteen liep ik vast. Een verhaal schrijven over mezelf is makkelijk, maar hoe schrijf je nou een brief aan jezelf? Is er eigenlijk een goed of fout? Uiteindelijk lukte het aardig. Ik legde mijn pen na 18 kantjes neer en maakte de afspraak voor de intake. Daarna konden de overige voorbereidingen voor de reis gaan beginnen. Ik kreeg een inpaklijst en maakte een overzicht van de spullen die ik nog moest aanschaffen. Het startschot voor het shoppen was gegeven!

 

Ik shopte onder andere schoenen die je voeten warmhouden tot -30°C, thermo-ondergoed, warme wandelsokken, gaiters om mee door de diepe sneeuw te lopen, crampons voor op ijzige ondergronden, handschoenen, mutsen, hoofdlamp, jas, thermo zitmatje, dunne sneldrogende handdoeken en een opblaasbaar hoofdkussen. 

 

Tijdens de eerste bijeenkomst van de opleiding leerde ik de mede-deelnemers kennen. Een leuke groep mensen waarbij ik me meteen al aardig op mijn gemak voelde. De meeste gaan ook als eerste reis mee naar Zweden, een paar gaan in april mee naar IJsland. We kregen een tablet, een Special Forces in Business muts en een Boekje Pienter. 

 

Boekje Pienter is een bekend begrip wat bij de landmacht vandaan komt. Daar wordt aangeraden om vanaf het begin van je militaire opleiding alles te noteren wat belangrijk zou kunnen zijn. Meteen weten we dat we tijdens deze reis dus ook veel zullen gaan opschrijven. 

 

Boekje Pienter zit in een legergroen mapje, samen met een pen, een potlood, een touwtje, een vuurstick, een draadzaag, een kaarthoekmeter en een onderkoelingsdeken. Je kan maar beter goed voorbereid zijn.... 

 

Er borrelen die avond ook wat praktische vragen op. Ik weet al dat we 24/7 buiten zijn en dus ook buiten slapen. Gewoon op een matje in de sneeuw of in een soort hangmatachtig tentje tussen de bomen. Maar hoe ziet zo'n overnachtingsplek er uit? Kan er bijvoorbeeld af en toe gedoucht worden? Zijn er voorzieningen om naar de wc te gaan? 

 

Arie legt uit dat douchen best kan. Je warmt wat sneeuw op bij het vuur, doet dat in een douchezak, hangt de zak aan een boom, gaat eronder staan en laat het water uit de zak lopen. Voilà, een douche!

Voor het toiletbezoek is er soms een houten wc-hutje, maar veelal mogen de behoeftes gewoon in de natuur gedaan worden.... Oh lord, meteen zie ik mezelf in een slecht scenario al mijn evenwicht verliezen tijdens een grote boodschap en achterover kukelen. Op vele vlakken gaat deze reis grensverleggend worden en sommige dingen mag ik voor de zekerheid wel even gaan oefenen, haha!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.