Weer een lange dag rijden

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 22:05

Vanaf onze overnachtingsplek rijden we de E39 richting Knarvik. Daar slaan we de 565 richting Radøy op. Het is een vrij saaie weg vinden wij. Wel passeren we zonder enige vorm van aarzeling nog een paar bruggen: de Alversundbrua, Fosnstraumbrua, Kilstraumen brygge en de Fonnestraumenbrua. Oefening baart kunst! Daarna komen we bij het pontje Leirvåg-Sløvåg. We kunnen er nog net op voordat hij vertrekt. 

In Sløvåg besluiten we een klein weggetje te pakken. We zijn die brede saaie weg nu wel zat. We slaan rechtsaf weg Fv570 op. Een klein stukje verder pakken we de Fv377. Dit begint er weer wat op te lijken. Aan het einde gaan we links. De Fv376 is ook weer een mooi en smal weggetje. Verderop gaat deze weg over in de Fv2. Dit blijkt een slingerende bergweg door een koeienwei te zijn. Dit klinkt spannender dan het is... Er liggen veeroosters in de weg en de koeien hebben een heel berggebied waar ze heerlijk rond kunnen lopen. De kalfjes mogen zelfs bij hun mama blijven. Hoe fijn is dat voor die beesten! Ze zien er allemaal ook erg goed uit!

In Brekke gaan we linksaf over de Fv1 langs de kust richting Rutledal.

 

We komen bij het pontje van Rutledal naar Rysjedalsvika. En als het daar totaal uitgestorven is, dan weet je dat je even op onderzoek uit moet. Pontjes varen namelijk niet allemaal even vaak. Gelukkig hoeven we maar een uurtje te wachten en daarom maken we dankbaar even gebruik van het verwarmde toilet. 

 

We rijden een klein stukje weg 57 en slaan dan linksaf weg 607 op. Dit is een mooie weg langs de kust. We eten wat met een prachtig uitzicht over het Dalsfjord. Aan het einde gaan we weg 57 richting Bygstad op. Vlak voor Bygstad gaan we de Fv610 op die langs een zeer snel stromende rivier loopt. We rijden langs woest water en grote watervallen! We stoppen nog even om bij de Eikelandsfossen te kijken. 

Niet lang daarna vinden we een mooi plekje aan het Viksdalsvatnet. Het water vlak voor de camper is helder. Je kunt de bodem zien. Een meter of vijf verder is het water in één klap bijna zwart. Het gaat hier vast steil naar beneden.... Brrrrrr......

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.