Dag 7 Wandeling naar Vettisfossen

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 23:15

Na een toffe dag vol adrenaline worden we de volgende ochtend goed wakker. Vandaag staat er weer een wandeling op de planning. Een gemiddeld zware wandeling van zo'n 13 km, waar we volgens internet ongeveer 3,5 uur over doen. We rijden in ongeveer 1,5 uur naar Hjelle, waar het beginpunt van de wandeling is.

De wandelroute leidt ons door een rivierkloof, waar prachtig turquoise water doorheen kolkt. Links en rechts zien we meerdere watervallen die deze rivier van water voorzien. We steken hem meerdere keren over via stevige bruggen. Onderweg komen we ook nog een hangbrug tegen. Daar hoeven we eigenlijk niet overheen, maar we besluiten alle vier de uitdaging aan te gaan. Superspannend boven dat woest kolkende water!

We komen ook nog wat schattige Noorse huisjes tegen waar Stefan nog even geprobeerd heeft om een deurtje recht te zetten. Het bleef scheef en dat mag. Wat een charme...

Het nette grindpad gaat na zo'n 1,5 uur lopen (waarin we 300 hoogtemeters hebben afgelegd) over in een rotsblokkenpad waarop we in ongeveer een half uur nog eens 150 hoogtemeters moeten overbruggen. Een goede oog-voet-coördinatie-oefening kan ik je vertellen. Maar de waterval, die 275 meter de diepte instort, was het waard!

Lex, Stefan en ik besluiten om nog een stukje verder te klauteren om om het hoekje naar de waterval te kunnen kijken, maar dat blijkt niet mogelijk aan de kant van de rivier waar wij zijn. Uitdagend was het wel en voor Steef en mij een goede samenwerkingsopdracht. Geslaagd met vlag en wimpel!

Na een korte pauze beginnen we aan de terugweg die zeker het eerste rotsblokkenstuk behoorlijk uitdagend is. We zijn allemaal gesloopt als we weer bij de campers komen. In Øvre Årdal doen we nog even boodschappen en trakteren we onszelf op een pizza bij pizzeria Mama Mia. Dat was na de inspanning van vanmiddag een fantastisch diner!

We rijden nog een klein stukje door naar camping Kjørnes, waar we allemaal een lekkere warme douche pakken en een wasje doen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Marga
2 jaar geleden

Werkelijk prachtig!!