Dag 16 Vi sees snart, vakre Norge!

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 11:39

Steef en ik zijn beide extreem vroeg wakker. De camperplek is op zich prima, maar het vooruitzicht van de terugreis zorgt denk ik voor ons allebei voor wat innerlijke onrust. We zeggen nog niks, maar weten allebei van elkaar dat we wakker zijn. Na een poos draaien en woelen kijk ik op mijn horloge en zie ik dat het nog geen 4 uur in de ochtend is. Véél te vroeg om wakker te zijn, zeker als we nog tot diep in de nacht moeten rijden. Ik probeer nog wat te slapen, maar dat lukt niet.

Ik lig nog wat te dommelen en dan gaat eindelijk de eerste wekker. Beide staan we meteen naast het bed. We kleden ons aan en samen maken we de camper klaar voor vertrek. Dat ziet er met z'n tweeën in zo'n kleine ruimte bijna uit als een soort moderne dans. Om elkaar heen draaien, bukken voor openstaande kastdeurtjes en uitkijken dat je niet geraakt wordt door een arm bij het aantrekken van een trui. Denk daar ook nog wat rondslingerende wandelschoenen, sloffen en sneakers bij en de chaos is compleet!

Bij het schoonmaken van de voorruit drukt Stefan per ongeluk op de toeter, wat ervoor zorgt dat de andere twee campereigenaren die ook op dit plekje staan in ieder geval ook ruim op tijd bij de boot zijn. Als ze daar tenminste naartoe moeten... We krijgen er ontzettend de slappe lach om!

Ruim op tijd staan we bij de ferry. De vakantie zit er nu echt op... Op de boot mogen we plaatsnemen in de lounge, die hebben we na ons stiekeme avontuur op de heenreis dit keer maar netjes bijgeboekt. We genieten van een inbegrepen ontbijt en het prachtige uitzicht over zee.

Oh Noorwegen, wat hebben we weer van je genoten! Ook in de herfst ben je zo onbeschrijfelijk mooi! Al wandelend door de ruige natuur heb ik me zó in mijn element gevoeld. Uitdagend en grensverleggend. Hier voel ik me thuis... Tot snel, mooi Noorwegen!

Reactie plaatsen

Reacties

Marga
2 jaar geleden

Lieve Martine, wat heb je een geweldige reis gemaakt! Zo fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Zo fijn dat ik nu met je mee mag genieten nu ik zelf een beetje in de kreukels lig😍 dank je wel voor het delen πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹