Dag 15 De laatste dag

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 11:25

Vandaag is de laatste dag van de vakantie en dat is voor mij toch weer even slikken. Wat ben ik gek op dit land! 

Deze ochtend hebben we uiteraard de wekker gezet, dubbel zelfs, want anders zal je net zien dat je je verslaapt op die ene dag dat je maar een uur de tijd hebt om een wegafzetting op weg 450 te passeren... Ruim op tijd staan we in de startblokken, maar om twee minuten voor zeven is er nog geen teken van leven rondom het hek wat ons tegenhoudt... Even denken we hier een nacht voor niks op deze inspiratieloze parkeerplaats gebivakkeerd te hebben, maar om klokslag zeven uur zien we dan toch koplampen verschijnen. Dezelfde man als gister stopt, doet zijn achterklep open, pakt er een nieuw 'ledebil bord' uit, loopt naar het hek, ziet het andere bord liggen, vraagt zich waarschijnlijk af of hij gisteravond nou echt zó slecht gekeken heeft en legt het andere bord weer terug in de auto... Dan doet hij het hek open en mogen we hem volgen.

Na een paar kilometer komen we aan in Flateland, waar we naar de camping willen rijden om toch nog even te douchen, want daar verheugen we ons alle vier enorm op. Helaas blijkt camping Flateland zijn naam veranderd te hebben in FlateRland, want ze zijn gesloten... Weer geen douche... Na even speuren vinden we in de buurt een Rasteplass (parkeerplaats met voorzieningen). Daar rijden we naartoe om even rustig wakker te worden en naar de wc te gaan zonder opgevouwen hoeven te zitten in de minibadkamer van de camper. 

Bij aankomst op de Rasteplass blijkt deze zelfs een gratis douche te hebben! Om de beurt maken we daar dankbaar gebruik van en fris en fruitig vervolgen we onze weg richting Kristiansand. Noorwegen huilt af en toe even met ons mee om het naderende afscheid, maar geeft ons ook regelmatig nog haar mooiste zonnige glimlach!

Onderweg maken we in Evje nog een tussenstop om te lunchen en wat te winkelen. Steef en ik willen heel graag zo'n echte Noorse trui, maar we vinden niet iets wat in de buurt komt van het plaatje in ons hoofd. 

Omdat we morgenochtend vroeg pas bij de boot naar Denemarken moeten zijn, hebben we ook de avond nog om in een groot winkelcentrum in Kristiansand nog naar truien te zoeken. Helaas lukt het hier ook niet om te slagen voor onze missie. Dan moeten we nog maar een keertje terug... ;)

Na wat gegeten te hebben bij een grillrestaurant met niet zo'n beste prijs-kwaliteitverhouding, rijden we voor het allerlaatste nachtje naar een camperplek onder de brug die twee delen van Kristiansand met elkaar verbindt. Hier parkeren we onze campers en stappen we voor de laatste keer ons bedje in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.