The mountains are calling...

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 19:57

The mountains are calling.....

Na een paar bewogen weken was het dan ineens zover. We konden met ons mobiele huis vertrekken naar het land waar we ons hart toch wel een beetje aan verloren hebben, Noorwegen. De reis die we deze keer gepland hebben leidt ons via de Öresundsbron (face your fears Steef!) naar Senja, de Vesteralen, Lofoten en vanaf daar weer naar beneden om over de mooiste wegen van het onderste deel van Noorwegen te rijden. Na deze trip is Steef vast over zijn bruggenangst heen! Exposure therapie is er niks bij! Daarover later vast meer, haha!

Na ons werk wilden we zo snel mogelijk vertrekken, zodat we de eerste avond al voorbij het altijd drukke Hamburg zouden komen. Dit bleek qua vermoeidheid nog een uitdaging, maar door af te wisselen met rijden, kwamen we om 01.45 uur aan op onze eerste overnachtingsplek. Een 'gezellige' parkeerplaats bij een mega grote supermarkt.

We hebben heerlijk geslapen op ons nieuwe matras, die we eigenhandig passend hebben gemaakt op ons Franse bed. Ook de bekleding van de bankjes hebben we zelf vervangen. De camper voelt al aardig eigen!

 

Vandaag willen we tot over de Öresundsbron rijden. We hebben bedacht om tijdens deze reis de bruggen te tellen en bij te houden hoe het ging om erover te komen. Even twijfelden we of we de paniek of het behaalde resultaat/gemak van oversteken zouden gaan ranken. Positief als we zijn, besloten we voor het tweede te gaan. 

 

Score van vandaag:

 

Den Nye Lillebaeltsbro kreeg een 8, die viel mee...

Storebaeltsbroen deel 1 kreeg een 9, vooral het uitzicht op deel 2 zorgde voor afleiding!

Storebaeltsbroen deel 2 kreeg een 4

Öresundsbron verdiende een dikke 4,5

 

Die laatste twee veroorzaakten toch wel af en toe een lichte paniek bij manlief.... Vooral een boog en een hangend gedeelte zorgen voor wantrouwen in de constructie... Regelmatig moesten de handjes even uitwasemen voor de ventilator...

 

Na de laatste brug reden we al vrij snel een flinke file in. Het was spits en er was een ongeluk gebeurd. Daarom besloten we binnendoor te gaan, maar dat bleek al snel de verkeerde keuze te zijn... Na zo'n 1,5 uur waren we pas weer op de snelweg! De file was allang weg en we hadden ondertussen honger gekregen. Bij de eerste benzinepomp stopten we en maakten daar onze macaroni warm. Met nieuwe energie zijn we nog een klein uurtje doorgereden naar Båstad, waar we een prachtig plekje aan het water hebben bemachtigd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Pa
een jaar geleden

Prima gedaan hoor. Jullie overleven het wel.
Prachtige foto's, maar er komt vast nog meer.
Veel plezier 😘

Kitty Verheijen
een jaar geleden

Tof jullie te volgen. Fijne reis xx

Linda van Boven
een jaar geleden

Leuk om jullie weer te volgen, hele fijne vakantie!

Joke Diekmann
een jaar geleden

Altijd weer leuk om jullie te volgen op jullie reizen, heel veel plezier!

Richard Van der Hoek
een jaar geleden

Leuk om mee te lezen over mijn geliefde land.
Heel veel plezier samen. Geniet ervan!

Herman Timmerman
een jaar geleden

Super reis! Op naar de Lofoten! Dat is echt bovennatuurlijk genieten. Veel plezier!

Alida Van Uffelen
een jaar geleden

Over een paar jaar, als Erwin niet meer hoeft te werken...dan gaan we...naar het Noorden met de auto en met de Hurtigruten terug....ik kijk er nu al naar uit. 👍😄