Ivan's Junkyard Car Cemetry

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 21:36

Vanmorgen werden we uitgerust, maar lekker volgens ons vertrouwde ritme, wakker. Dat hield in dat we om 7.45 uur klaar waren om te vertrekken. Vandaag staat het laatste stuk snelweg op de planning en dan hopen we de komende weken de rust te ervaren waar we allebei naar uitkijken.

 

Onderweg passeren we het hotel waar we exact 8 jaar geleden overnacht hebben toen Stefan door zijn rug was gegaan. Toevallig kreeg ik vanmorgen daar de herinnering van op Facebook. Dit keer functioneren we allebei nog redelijk, dus we zijn maar doorgereden... Laten we nou niet de goden verzoeken......

We hebben de navigatie ingesteld op een camperplaats in Trollhättan, waar een openbare douche moet zijn. Onze camper heeft er wel eentje, maar dat is toch wel een beetje behelpen met een lang lijf of lang haar... 

Bijna op de plek van bestemming rijden we door een heel mooi stuk natuur, met een prachtige kerk, historische sluizen en oude energievoorzieningen. Een onverwacht kadootje op een tot nu toe vrij saaie route.

We vinden de douche en maken er dankbaar gebruik van. Daarna wandelen we een stukje en bakken we broodjes voor de lunch in ons oventje. Wat een luxe!

Onze volgende stop is Ivan's Junkyard Car Cemetry. Een autokerkhof op de grens van Zweden en Noorwegen. We stellen de navigatie in om via Årjäng te rijden, zodat we na het autokerkhof pas richting de grens van Noorwegen gaan. Allebei merken we dat het vele rijden over minder leuke wegen van de afgelopen dagen zijn tol eist. Steef is er wel een beetje klaar mee en ik ben volledig overprikkeld waardoor er ook bij mij niks anders meer uit komt dan commentaar op zijn rijstijl. Om dit te doorbreken stoppen we voor een bakkie koffie op een prachtig plekje. Even met de billen op de grond genieten van de stilte en het in de zon schitterende water. 

Weer wat opgeladen valt me na een tijdje rijden ineens op dat zowel de natuur als mijn energielevel begint te veranderen. Ik grap tegen Steef dat ik kan merken dat we vlakbij Noorwegen zijn. Nog geen minuut later krijg ik via mijn provider het 'Welkom in Noorwegen' bericht! Blijkt dat onze navigatie zelf besloten heeft om een andere route te nemen... De route door Noorwegen! Voor mij het onomstotelijke bewijs dat dit land voor mij the place to be is!

 

Ivan's Junkyard Car Cemetry was echt de moeite van het rijden over hobbelige gravelwegen waard. Wat een fotogenieke plek! We vinden er nog een mooi camper-achtig project, waar we beide wel warm voor zouden kunnen lopen, maar daar zit denk ik iets teveel werk in... 

Na een kleine twee uur rondkijken en véél teveel foto's geschoten te hebben, vervolgen we onze weg. We rijden tot Ørje, waar we een oké plekje voor de nacht hebben gevonden.

Reactie plaatsen

Reacties

Joyce
een jaar geleden

Wat een onwijs toffe plek en wat een mooi foto’s zijn dit :) Geweldig.