Kilometers vreten

Gepubliceerd op 27 mei 2023 om 22:11

Vandaag waren we weer vroeg wakker en dus ook weer lekker op tijd onderweg. Maar niet voordat we bij de eerste supermarkt even mijn guilty pleasure gehaald hebben. Smash! Bugles met melkchocolade. Echt te lekker! En flatbread driehoekjes met kaneelcrème. 

 

Vandaag niet veel bijzonders meegemaakt. De wegen waren aardig, de natuur op veel plekken pas net ontwaakt uit zijn winterslaap. Op sommige hellingen ligt er tussen de bomen nog wat sneeuw. Bij veel huisjes onderaan het schuine dak nog een flinke berg. 

 

Na een poosje rijden komen we erachter dat onze oplossing voor het ophangen van de wc-rol weliswaar prima leek, maar qua uitvoering toch wat verbeterpuntjes blijkt te hebben... 

Tijdens onze lunchstop zie ik in het bos zoveel mooi aanmaakmateriaal voor een vuurtje, dat ik mijn overlevingsskills niet in bedwang kan houden. Ik pak mijn Fire Steel uit de camper, raap wat dor gras, mosjes en takjes bij elkaar en binnen 5 minuten heb ik vuur. Geeft zoveel voldoening! 

Omdat we niet lang blijven, laat ik het ook meteen weer uit gaan. Veiligheid boven alles!

Na even rijden komen we echt een fantastisch plekje tegen. Er is stromend water om in te vissen, beschutting, mogelijkheid tot kampvuur en zelfs een toilet. Zo jammer dat we pas onderweg zijn! We genieten er eventjes en vervolgen dan onze weg weer...

Aan wildlife zien we vandaag een paar eekhoorns, een aantal Europese kraanvogels, een sneeuwhaas en een rendier. En op het allerlaatste moment ook nog een eland! Van geen van alle heb ik een foto kunnen maken.... Iets met de snelheid van de dieren, de snelheid van de camper of de (missende) snelheid van mijn reactievermogen...

 

Na de overvloedige zon van de afgelopen dagen worden we ook geconfronteerd met de eerste regen. Flink wat kilometers verder en een stop om onze wc te legen, stranden we net voorbij Moen op weg 28. Daar doen we eerst een powernap. Helaas zorgt de regen ervoor dat we het kampvuur waar we na de lunch zo naar uitkeken niet kunnen maken en bakken we de hamburgers voor het avondeten noodgedwongen in de camper.

 

Na het slapen en eten zijn we beide weer opgeladen. Omdat we op een hele saaie plek staan, besluiten we nog even door te rijden. Een kleine twee uur later vinden we een mooie plek in de sneeuw langs weg Fv705 in de buurt van Gronlivollen, waar om 22.00 uur 's avonds de zon nog hoog aan de hemel staat. Nadat we hem achter de berg hebben zien zakken, sluiten we de camper af en gaan we lekker slapen.

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke
een jaar geleden

Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen. Mooie plekjes en een geweldige foto van de wc rol, haha.
Ik kan zien dat jullie genieten. Mooie reis verder.