Naar huis

Gepubliceerd op 11 juni 2023 om 14:50

Het einde is in zicht... Na een goede nacht slaap gaat om 5.45 uur de wekker. We moeten uiterlijk om 7.30 uur bij de boot zijn, moeten nog een klein stukje rijden en willen absoluut niet het gevoel hebben dat we moeten haasten. Dat lukt, want ruim op tijd komen we in de haven van Kristiansand aan. 

 

Na een poosje mogen we aan boord en zoeken we de Lounge op die we erbij geboekt hebben. Dat is écht een aanrader! Kost rond de €20,- per persoon en daarvoor krijg je luxe stoelen voorin de boot, mooi uitzicht, gratis ontbijt en gratis drinken.

Om 10.55 uur komen we aan in Hirtshals en kunnen we aan de lange saaie terugweg beginnen... Het zit er nu echt op...

 

Noorwegen, het land van uitersten... Binnen 2,5 week kom je er werkelijk alles tegen. Sneeuwstormen en hittegolven, teleurstelling en euforie, dikke wollen truien en zomershirtjes, de kachel op standje sauna en de ventilator op vol vermogen koude lucht, hoge pieken en diepe dalen, machtige watervallen en drooggevallen beekjes, windkracht tien op spannende hoge bruggen en windstil wanneer je zwetend aankomt op de top van een berg en snakt naar wat verkoeling, verlangen naar de zon wanneer het regent en de regen missen wanneer de zon schijnt...

 

Je weet in Noorwegen één ding zeker en dat is dat je nooit precies weet wat je te wachten staat. En dat is nou juist wat dit land zo tof maakt! Til neste gang. Ha det!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.