Op bezoek bij onze buren uit Bleiswijk

Gepubliceerd op 8 juni 2024 om 23:12

Na een heerlijke nacht worden we wakker met een klein zonnetje. De knutjes hebben hun wekker nèt iets eerder gezet en zijn alweer in grote getale aanwezig rondom onze camper. Ook in de camper lijken er meer aanwezig dan voordat we gingen slapen.... Hmmmm........

 

Vandaag hebben we bij onze buren, uit de straat in Bleiswijk, afgesproken. Die hebben afgelopen jaar een huis gekocht in Iveland, vlakbij Evje. Zodra we onderweg zijn begint het weer flink te regenen... We zijn daar om 11 uur en worden ontvangen met cappuccino en zelfgemaakte appeltaart. Het huis en het terrein is prachtig en we praten over alles wat bij de aanschaf van een woning komt kijken. Het is supergezellig!

 

Halverwege de middag vervolgen we onze weg, dankbaar en helemaal vol van alles waar we over gesproken hebben! Dit was nuttig!

 

We rijden weg 9 helemaal omhoog richting Haukeligrend. Bij dezelfde douche als van week stoppen we om weer even te douchen. Hopelijk is hij nu wel warm... We verbazen ons, want we hadden de parkeerplaats aan de andere kant van de weg verwacht. Ook de omgeving van de parkeerplaats lijkt er wat anders uit te zien, maar er gaat bij ons allebei nog geen belletje rinkelen. Het heeft ontzettend veel geregend, dus dat verklaart misschien de enorme stroomversnelling die er te zien is... Het blijkt de Syrtveitfossane, een stroomversnelling waar zelfs op geraft wordt! Spectaculair om te zien! Zo indrukwekkend was het van de week niet.....

De douche is heerlijk warm en ook het douchewater stroomt vandaag goed weg. Wat een geluk! Pas als we weer een goed half uur onderweg zijn en langs precies zo'n zelfde parkeerplaats aan de andere kant van de weg rijden, dringt het tot ons door. We waren bij een hele andere douche! Wat een giller! 

 

Weg 9 is prachtig! Zelfs in de regen. Ook aan de andere kant van het water loopt een weggetje die ik graag nog eens zou willen rijden. Onthouden dus voor een volgende keer. De regen wisselt regelmatig de wacht met het zonnetje. We rijden richting een skigebied en daar eten we een hamburger met frietjes bij een plaatselijk restaurantje. Restaurant Furumo bestaat al sinds 1947 en dat snappen we eigenlijk wel. Het eten is heerlijk! Vol en voldaan rijden we nog een stukje verder op zoek naar een plekje voor de nacht. De zon is weer gaan schijnen en dat zorgt voor onwijs mooie uitzichten! Het lijkt af en toe wel een droom (en ja, ik weet hoe verschrikkelijk cheesy dat klinkt, maar het was écht zo!) Het is geen straf om zo nog even verder te rijden.

Aan het einde van weg 9 gaan we rechts en een klein stukje verder weer linksaf weg 362 op. Daar vinden we al snel een prima plek voor de nacht!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.