Dag mooi Noorwegen!

Gepubliceerd op 14 juni 2015 om 23:26

zondag 14 juni 2015, Lysgård, Denemarken

 

Nadat we vanmorgen voor het eerst deze vakantie wakker schrokken van de wekker, hebben we nog één keer goed overlegd. Wat is wijsheid?
We besluiten nogmaals dat het mooi is geweest voor ons. We rijden, helaas een week eerder dan gepland, richting de boot in Kristiansand...

Onderweg worden we nog wel verrast door een bijzonder mooi plekje aan de Lenefjord. Zeker top 5 waardig van wat wij gezien hebben deze vakantie! Onvoorstelbaar turquoise water schittert ons ineens tegemoet. We parkeren de camper en lopen de rotsen op die een klein schiereiland vormen. Daar maken we nog wat foto's. Wat een fijne plek is dit!!

 

We rijden door en zijn om half twee in de haven van Kristiansand. Het is even spannend of we ter plekke nog kunnen boeken, maar dat blijkt geen probleem.

Dag Noorwegen, wat zullen we je missen!

Om half acht leggen we aan in de haven van Hirtshals. Even twijfelen we of we toch niet nog een stukje toeristische route langs de kust van Denemarken zullen rijden, maar al snel beseffen we dat na Noorwegen ieder ander land eigenlijk maar saai is. Denemarken is groen, vrij plat en vooral heel winderig. We besluiten recht naar beneden richting Duitsland te rijden.

Aangezien we geen fijn-voelend plekje voor de nacht kunnen vinden, gaan we op zoek naar de camping in Vammen die mijn broer ons heeft aangeraden. Een lang (en onverhard...!!) pad lijdt (bewust met lange ij geschreven) ons naar de juiste plek. Het is zondagavond, half elf en het terrein is, zoals al een beetje verwacht, uitgestorven. Helaas... Toch maar verder zoeken. We rijden weer terug naar de grote weg en vinden een plek bij een aantal vrachtwagens. Dit voelt tot nu toe het beste, hier gaan we slapen! Welterusten....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.