Dag 2 Eindelijk weer in het prachtige Noorwegen

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 18:40

Vanmorgen vroeg om 6 uur werden Stefan en ik ruim voor de wekker wakker. Het rustige plekje aan het meer werd vannacht nog sporadisch gebruikt door wat jeugd die stiekem een jointje kwamen roken, maar daar hebben we geen overlast van gehad. Na een snel ontbijt zijn we de camper weer ingestapt. Vandaag moesten we nog zo'n 220 km rijden naar de boot van Hirtshals naar Kristiansand. Heel even dachten we dat we tijd tekort hadden, omdat er op het pdf bestand van onze boeking andere voorwaarden stonden dan in de later gekregen mail, maar gelukkig bleek dat we ruim op tijd waren.

Tijdens de overtocht kreeg ik het even heel benauwd. Na het sturen van een foto via WhatsApp kreeg ik een sms dat ik 80% van mijn buiten Europa bundel had verbruikt. En twee tellen later kreeg ik nog een sms dat ik 100% van mijn buiten Europa bundel had verbruikt en uit veiligheid werd afgesloten van het internet. Blijkt dat je op de boot op een satellietnetwerk zit, wat ontzettend duur is in gebruik... Dat was dus een hele dure foto... Na van de schrik bekomen te zijn, hebben Stefan en Lex nog even undercover een tukkie gedaan in de heerlijk liggende stoelen van het lounge gedeelte, waar we stiekem naar binnen geslopen waren zonder extra te betalen.

Na drie uur varen kwamen we dan eindelijk in het mooie Noorwegen aan! En waar oude liefdes al wel vaker ineens weer opgebloeid zijn, was dat nu ook het geval. Wat een prachtig land is het! We zijn nu vanaf Kristiansand onderlangs richting de Preikestolen gereden waar we vlakbij Lauvvik een leuk plekje hebben gevonden om te overnachten. Daar hebben we de campers tegenover elkaar gezet, hamburgers gebakken op de bbq en stappen we moe en voldaan ons bedje in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.