Dag 5 Indian Summer

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 07:42

Na een lange nacht slapen die we allemaal best goed konden gebruiken, worden we wakker in een koude camper. We zitten op bijna 1000 meter hoogte op een hoogvlakte en dat betekent dat de nachten alweer rond het vriespunt zijn en dat het waait, ongeveer windkracht 8... Wanneer we uitademen zien we condenswolkjes uit onze monden komen. Gelukkig hadden we een lekker dekbed mee wat er, samen met sokken tegen koude voeten, voor gezorgd heeft dat we een prima nacht hebben gehad. 

We volgen weg 7 richting Geilo, waar we rechtsaf slaan om verderop lekker uitgebreid te kunnen douchen. Dat was bij onze reis in 2015 een welkome verrassing, dus dat vinden we vandaag een kleine omweg waard. Bij de parkeerplaats in Dagali blijkt echter dat de douche is afgesloten. Een tikkie teleurgesteld en ongedoucht rijden we de 20km weer terug naar onze oorspronkelijke route. We stoppen nog even om een foto te maken van de schattige houten brievenbussen die je hier overal ziet.

Bij Hagafoss slaan we linksaf weg 50 op. Niet normaal zo mooi, wat een traktatie is dat! Weer landschappen vol met de meest prachtige herfstkleuren. Groene en rode mosjes, knalrode lage struikjes, felgele plantjes, de zwart-grijze rotsen, overal watervallen en stroompjes, we kijken onze ogen uit! In beide campers ligt een portofoon en Hannah en ik roepen zowat elke 10 seconden naar elkaar hoe prachtig het is!

We maken nog een korte stop zodat Hannah even haar ogen dicht kan doen. Stefan en ik lopen een stukje zodat onze lijven weer een beetje kunnen ontspannen en komen een flinke waterval tegen waar we wat foto's maken. Aan het einde van weg 50 rijden we richting Flåm, waar we morgen het treintje omhoog, de zipline van 1182 meter lang en mountainbikes om de berg verder af te komen geboekt hebben. We zoeken een plekje in de buurt zodat we daar morgenochtend snel kunnen zijn. Uiteindelijk belanden we aan een rivier bij Undredal, waar we met het geruis van het water op de achtergrond hopelijk weer lekker kunnen slapen. Op naar een grensverleggende dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.