Dag 10 Exposure therapie voor Steef

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 21:47

Vanmorgen was het even droog, dus ik maak snel nog een foto van ons overnachtingsplekje. Vandaag rijden we over weg 64 richting de Atlantische weg, waar Stefan zijn hart het in 2015 zowat begaf van angst op de boogbrug. 'Nooit meer...', waren toen zijn woorden na de laatste brug. Maar...., angsten zijn er om aan te gaan, dus we hebben de Atlantische weg ook dit keer gewoon weer in de route verwerkt. Nu alleen vanaf de andere kant, zodat de engste brug als één van de eerste komt en de rest daarbij in het niet valt. Onderweg vraag ik of Steef al gespannen is. Hij zegt van niet en we bespreken wat ik eventueel voor hem kan doen. De Wild Orange olie van doTERRA zit in de diffuser (om te laten relativeren) en die hoef ik alleen maar aan te zetten zodra we de Atlantische weg naderen. Eigenlijk gaan we er vol vertrouwen, maar met een gezonde dosis spanning op af!

Wanneer we aan komen rijden zien we de eilanden die verbonden worden door de bruggen al een paar keer tussen de bomen door. Ook die 'nasty' boogbrug zien we al hoog boven het water uitsteken. Ik zet de diffuser vast aan. Het weer zit gelukkig mee, het wolkendek lijkt speciaal voor ons even open te trekken. Zodra de brug echt in het zicht is, loopt de spanning toch wel even op. Steef deelt zijn gevoel met mij (dat zal ik niet letterlijk herhalen, maar die brug ziet er gewoon echt heel spannend uit...) en ik probeer hem te steunen met de herhalende boodschap dat hij het beste 'gewoon' naar de weg kan blijven kijken. Dapper rijdt hij door en voor we het weten staan we aan de andere kant, waar we even stoppen op een parkeerplaats voor een sigaretje en wat lekkers. We komen tot de conclusie dat het aanzicht spannender is dan de uitvoering. Hopelijk kunnen we dat onthouden voor een volgende keer... De rest van de Atlantische weg is appeltje-eitje!

We rijden weg 64 door naar Kristiansund en gaan daar weg 70 op. Die is vergeleken met de andere wegen die we eerder gereden hebben een tikkeltje saai. We lunchen vlak na de Bergsøysundbrua, een stevige platte blauwe brug waar vanaf een paar vissers hun hengel staan uit te gooien. 

We blijven weg 70 volgen en pakken in Gjøra een camping, zodat we morgen een wandeling kunnen maken naar twee watervallen, de Reppfallet en de Svøufallet. Hopelijk is de regen dan gestopt....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.