Wat een pech......

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 23:20

Deze ochtend worden we om een uur of 4 zachtjes wakker geschud door de opstekende zeewind. Wanneer de camper een poosje later steeds harder begint te schudden en het dakluik geluiden maakt alsof hij het niet heel lang meer volhoudt om aan de camper vast te blijven zitten, besluiten we ons maar klaar te maken voor vertrek. 

 

Om 6.30 uur (!) rijden we van ons prachtige plekje weg. Eén voordeel, de harde wind heeft de laaghangende bewolking een klein beetje weggeblazen. Helaas maar voor korte duur, want nieuwe regen komt in razend tempo van overzee onze kant op. 

We hebben gewoon echt enorme pech. Van de omgeving is helemaal niks te zien en het lijkt erop dat dat de komende dagen ook niet gaat veranderen. We besluiten daarom om onze geplande route te laten voor wat het is en richting Melbu te rijden om daar met de pont naar Fiskebu te varen. Hopelijk brengen de Lofoten ons meer geluk... Het huisje wat we tegenkomen weerspiegelt aardig onze stemming...

We rijden richting Laukvik en lunchen daar bij een schattig eettentje, waarbij we het gevoel hebben dat we bij de eigenaar in de huiskamer zitten.

 

Het weer is ietsje beter geworden, dus rijden we na het eten richting Henningsvaer, omdat het daar zo mooi moet zijn. Henningsvaer is leuk om naartoe te gaan, maar bijna alles is hier nog in winterslaap, dus we zijn er snel klaar. We rijden terug en daarna verder op de E10 om een plekje voor de nacht te zoeken. Regen, hagel, sneeuw, harde wind en héél af en toe een waterig zonnetje wisselen elkaar in rap tempo af. We willen graag een camping om weer even te douchen, maar alles is dicht, heeft afgesloten sanitaire voorzieningen of is echt belachelijk duur (ruim 70 euro per nacht!)... We stoppen bij Torvdalshalsen Rasteplass en doen daar even een sanitaire lozing. Ook eten we daar en doen we de afwas in de verwarmde ruimte met invalidentoilet met warm water. 

Voor, tijdens en na het avondeten hebben we verschillende weersites geraadpleegd en die zeggen allemaal wat anders. Eentje belooft morgen de hele dag mooi weer, de rest zegt dat het grotendeels zo wordt als vandaag. We zitten nu 1,5 uur rijden bij Moskenes vandaan. De pont naar Bodø gaat morgen om 7.00 uur en om 20.30 uur. Na lang overleg hakken we de knoop door. We besluiten er vanavond naartoe te rijden zodat we morgenochtend mee kunnen. Ooit bezoeken we de Lofoten nog wel een keer met beter weer. Hopelijk hebben we in het zuiden van Noorwegen meer geluk.

 

In totaal doen we nog een kleine drie uurtjes over de rit naar Moskenes en die drie uur zijn we maximaal aan het genieten. Soms rijden we in een sneeuwstorm, soms in de zon. De bergen hebben een laagje poedersuiker gekregen, waardoor er nog meer diepte in komt. Echt supermooi! Nou ja, de foto's zeggen genoeg denk ik....

 

Vandaag trouwens een aardig rijtje bruggen afgevinkt. We draaien ondertussen bijna nergens onze hand meer voor om. De klapper van vandaag was de Gimsøystraumenbrua, die kreeg een 1,5. We trotseerden hem vanmiddag in een heuse sneeuwstorm met gierende zijwind, er waren werkzaamheden, waardoor er een stoplicht op stond en we moesten ook nog een ander voertuig inhalen. Best spannend zo bij elkaar! In alle commotie ben ik vergeten een foto te maken van deze engerd....

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke
een jaar geleden

Wát een prachtige foto's! Maar ook jammer dat jullie zulk slecht weer hebben en een groot gedeelte missen van de uitzichten. Een goede reden om nog eens terug te gaan. En wat een uitdagingen met die bruggen. Petje af, Steef. Geniet nog even en ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal.