Dagje vertragen

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 21:14

Vandaag een rustig dagje gehad. Om 7.00 uur vertrok de boot van Moskenes naar Bodø, waar we om 10.15 uur aankwamen. Toen we vlak na het wegvaren achterom keken, zagen we niks anders dan enorm donkere wolken boven de Lofoten. We denken dus dat we de juiste beslissing hebben genomen en kijken toch nog met voldoening terug op de uren die we gisteravond nog maximaal genoten hebben van de rit naar Moskenes!

In Bodø zijn we eerst even een winkelcentrum ingegaan. Nergens naar op zoek, dus ook niks gekocht. Omdat we zoveel dagen over hebben, rijden we, in plaats van de E6, weg 17 naar beneden. Dat is één van de 101 mooiste autoroutes ter wereld. We reden hem ook al in 2015, maar willen hem allebei nog wel een keer zien. 

 

Al snel komen we bij de Saltstraumenbrua van 41 meter hoog (foto is van www.visitnorway.nl, omdat ik er geen mooie van kon maken), waar Steef destijds zowat een hartverknettering van kreeg (terwijl we er toen niet eens overheen moesten, omdat we vanaf de andere kant kwamen...). Nu liep de route er wel over en hij trotseerde hem alsof hij er al jaren dagelijks overheen gaat. Wat een kanjer!

Daarna zijn we naar de dichtstbijzijnde openbare douche gereden, aan het strand in Sandhornøy. De camperplek is niet heel bijzonder. Vooral héél ruim! We lopen even naar het strand (toch wel heel fris) en sprokkelen wat hout om een vuurtje te stoken, want het is droog en af en toe schijnt zelfs de zon! Hoera!

Om de beurt gaan we even douchen. De doucheruimte is supernetjes en de waterdruk is goddelijk! Op aardig wat plekken, waaronder dus hier, is het gebruik van de douche dus gewoon gratis! Deze plekken zijn te vinden in bijvoorbeeld de app Park 4 Night, die we dankbaar gebruiken!

 

Daarna begin ik aan mijn kampvuurproject. Ik douche morgenochtend nog wel een keer, haha! Al snel kom ik erachter dat ik al mijn vuurmaalskills uit de kast moet trekken om het vuur aan te krijgen. Het hout is zeiknat en brandt daardoor voor geen meter! Alle tips & tricks die ik bij Special Forces in Business heb geleerd (waar ik de opleiding tot Outdoor Coach volg) lopen op niks uit. Ik maak vooral rook in plaats van vuur... Uiteindelijk biedt een aanmaakblokje de uitkomst en ontstaat er iets wat op een vuurtje lijkt, maar nog steeds kan ik het geen tien seconden onbeheerd laten, want dan is het weer uit. 

 

Na een paar uurtjes aanklooien, hebben we mooie kooltjes waar we worstjes op kunnen grillen. We eten en doen nog een spelletje. Het zonnetje staat ondertussen nog aardig hoog aan de hemel en schijnt heerlijk de camper in. Dit is wel ff genieten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.