De ferry van Kiel naar Oslo

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 13:16

Deze blog komt iets later, want op de boot moeten we flink betalen voor een beetje WiFi, dus zuinige Hollanders als we zijn, laten we het online leven even voor wat het is. Tijd voor elkaar dus 😉. 

 

Toen we gisteravond op de camperplek nog eens goed rondkeken, waren we even bang voor een onrustige nacht. Het veld waar we met de camper op stonden, bleek vlak naast allerlei uitgaansgelegenheid te liggen en her en der verzamelden groepjes jeugd zich ter voorbereiding op het nachtleven. We lagen er vroeg in en toen Stefan rond 0.00 uur nog even uit bed ging vanwege een hoestbui (ik had dat de afgelopen weken en nu lijkt hij dat te hebben overgenomen...), was het behoorlijk druk rondom alle kroegjes, maar wonder boven wonder hoorden we er in de camper helemaal niks van. Verder dus lekker geslapen!

 

Mijn biologische klok stond nog niet op de vakantiestand, dus klokslag 6.30 uur deed ik mijn ogen open. Steef doezelde nog even verder en ik ging vast een stukje wandelen buiten om de stijfheid van een ander bed uit mijn lijf te lopen. Dat is altijd even wennen... 

 

Het dorpje heeft een paar schattige pandjes en het weer was best oke, dus geen straf. In principe hadden we tijd genoeg voor een hele rustige opstart, maar toch reden we om 9.30 uur al camperterrein af richting Kiel. Om 11.00 uur kwamen we ruim op tijd aan in de haven. Vanaf 12.00 uur zouden we de boot op kunnen. Klokslag 12.00 uur mochten de campers voor ons aan boord. Helaas moesten wij daarna wachten, en wachten, en wachten...... Pas om 13.30 uur kregen wij groen licht om door te rijden, gelukkig pasten we er nog nèt bij 😉.

Op de boot hebben we onze spullen in de hut gelegd, een restaurant gereserveerd en een beetje rondgestruind. Het is net een overdekt winkelcentrum en we hebben totaal niet het gevoel dat we op een boot zitten. We drinken wat en doen een potje Skip-bo. Daarna gaan we douchen en eten. In de avond nestelen we ons met een heerlijke cocktail (of twee....😊) en een potje Skip-bo in fijne stoelen in de Observation Lounge, helemaal voorin het schip op de bovenste verdieping. We hebben een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Wanneer ons niveau te ver begint te dalen door de lekkere drankjes, zoeken we onze hut op voor de nacht.

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke
9 dagen geleden

Ziet er al heel erg vakantie achtig uit. Heerlijk weer nog.
Er lijkt in het westen meer regen te komen. Dus genet nog even.