Velkommen i Oslo!

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 20:47

Na een voor mij korte nacht (om 4 uur gingen de luikjes alweer open...), meert de boot om 10.15 uur aan in de haven van Oslo. Wij hebben ondertussen alweer een uur of 4 op de boot rondgelopen, koffie gedronken, wat gegeten enz, maar het voornemen om in de ochtend de route te plannen is er eventjes bij in geschoten... Onze nieuwe manier van reizen is nog niet helemaal ingedaald zullen we maar zeggen....

 

Nadat we eindelijk helemaal voorin het schip de vriezer hebben gevonden waar we tijdens de overtocht onze diepvriesproducten in kwijt konden en vervolgens helemaal achterin de juiste ingang naar het parkeerdek bereikt hebben, zitten de meeste mensen al in hun voertuig. Behalve de mensen die voor ons geparkeerd staan.... We hebben ze niet meer gezien en zijn op een gegeven moment maar in z'n achteruit gegaan om uit de boot te kunnen. 

 

Totaal onvoorbereid op de dag rijden we vervolgens de snelweg bij Oslo op. Het voelde superstom, maar laten we het een leermoment noemen 😉. Na het via Maps vinden van wat leuk lijkende weggetjes komen we een bordje tegen die verwijst naar een waterval. De Solbergfossen bij het dorpje Sylling. We parkeren de camper en trekken onze wandelschoenen aan. De route erheen is wat rommelig doordat ze flink aan het kappen geweest zijn, maar de waterval is een kadootje! We klimmen over de rotsen en kunnen vlakbij komen. Een leuke inkomer voor deze trip!

Vandaag willen we naar Flå rijden. Daar hebben we namelijk via een Noorse huizensite een huis gezien dat te koop staat. Ooit zouden we misschien wel willen emigreren, dus om onszelf daar een beetje op voor te bereiden, willen we de omgeving van een paar huizen die ons aanspreken eens goed bekijken om te leren waar we nou vooral op willen letten. Tijdens de rit valt ons op dat er op dit moment heel veel bloemen bloeien in de berm. Echt prachtig! Op een smal weggetje komen we nog een houten brug tegen, waar we volgens de borden met gemak overheen moeten kunnen. We wagen het erop!

 

Het huis bleek vlak naast een wat drukkere weg met veel vrachtverkeer en een berenpark te liggen, dus niet heel erg ideaal... Het dorpje Flå heeft wel alles wat we nodig zouden kunnen hebben aan winkels en dergelijke, dus dat was wel positief. De omgeving zouden we wel iets ruiger willen zien.

 

We rijden weg 7 door tot Herad en slaan vlak voor een schattig kerkje rechtsaf richting Bagn. Een prachtige weg waar we de eerste eland van de reis tegenkomen. Helaas geen foto van kunnen maken. We vinden een lekker plekje voor de nacht. Even hebben we het idee om de hangmatten tussen de bomen te hangen, maar aangezien het maar 4°C wordt vannacht, kiezen we toch maar voor de camper. Morgen rijden we weer boven Oslo langs naar Sagstua, want daar hebben we een afspraak met iemand die wat vragen wil beantwoorden over werken en wonen in Noorwegen. Ook staat er in die omgeving nog een huis waar we langs willen rijden. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.